Wedstrijdregelement jeugd

Door je op te geven als lid en daardoor in het bezit gekomen van de vergunningen van Hengelsportvereniging ‘ t Pluimpie, ben je gerechtigd om deel te nemen aan de jeugdwedstrijden van de vereniging.

Deze wedstrijden vinden plaats op vrijdagavond of zaterdagmiddag in de zomermaanden en worden begeleid door deskundige senioren/wedstrijdvissers.

DE VERGUNNINGEN MOET JE ALTIJD BIJ JE HEBBEN ALS JE GAAT VISSEN, OOK BIJ DE WEDSTRIJDEN!

Je krijgt ook een wedstrijdprogramma uitgereikt, daarin kun je  zien wanneer er een wedstrijd is en hoelaat deze begint.

Je moet altijd een kwartier voor de loting aanwezig zijn aan het viswater.

Er wordt in de wedstrijden gevist op witvis. Witvis is: Alver, blankvoorn, rietvoorn, brasem, bliek, zeelt en karper.

Baars is een roofvis maar wordt bij de jeugd wel meegeteld.

Wat heb je nodig voor een viswedstrijd.

Een vaste hengel ( geen werphengel) met een tuigje, dobber en 1 haak nr. 16 of 18.

Een reservetuigje, reservedobber, haakjes en lijn. (0.12 mm is aan te raden.)

Verder dient men in het bezit te zijn van een schepnet, een leefnet, een hakensteker en een peillood. Als je voor het eerst komt zijn er complete tuigjes te koop bij de begeleider voor 5,00 euro per twee.

De hengel mag niet langer zijn dan 9.50 meter.

De dobberzwaarte is: 0.30gr./0.50gr./1 gram.

Vis je voor de eerste keer en heb je nog geen schepnet of leefnet, dan heeft de wedstrijdleiding er wel een, maar meld dit wel op tijd.

Wil je advies omdat je niet precies weet wat je aan moet schaffen,

VRAAG HET DE WEDSTRIJDLEIDING!!!

Als aas mag je alleen maden,casters,mais en wormen gebruiken die je zelf elke wedstrijd moet meenemen.

Inschrijven voor de wedstrijd

Zorg dat je een kwartier voor de loting aanwezig bent bij het viswater.Kijk in je boekje waar je moet zijn. Je wordt ingedeeld in een groepje met een vaste begeleider.

Meld je bij aankomst aan bij je begeleider en blijf bij hem tot de loting plaatsvindt.

Kan je niet op tijd aanwezig zijn maar wil je wel komen vissen, bel dan even naar de wedstrijdleiding. We houden dan een plaatsje voor je vrij.

Regels aan de waterkant

Als je op de stek bent aangekomen en je plaats is aangewezen ga je de hengel optuigen en eventueel peilen. Er mag beslist nog niet worden gevist.

Je mag pas gaan vissen als de toeter of de fluit is gegaan, je begeleider zal zorgen voor voer.

Als je voor het eerst komt en je hebt hulp nodig dan helpt je begeleider je met alle dingen die je moet doen. Hij zal je alles leren wat je moet weten om zelf vis te kunnen vangen.

Ben je al langer met het vissen bezig dan moet je zelf de vis vangen (dus niet door je vader of moeder) anders wordt de vis niet geteld.

Als je een vis hebt gevangen, onthaak deze dan voorzichtig met natte handen en doe hem in het leefnet. Heb je hulp nodig, roep dan je begeleider! Als je iets niet weet vraag het gerust aan hem!

Als de toeter of fluit voor de tweede keer gaat is de wedstrijd afgelopen. Dus dan gelijk je tuigje ophalen. De vis die er dan nog eventueel aan de haak zit tijdens het ophalen, telt gewoon mee.

ALLES OPRUIMEN OP JE VISPLEK, JE LAAT DE VISPLEK ABSOLUUT SCHOON ACHTER en je neemt lege blikjes, papier e.d. mee naar huis als het niet wordt opgehaald door de  wedstrijdleiding.

De gevangen vis wordt door de wedstrijdleiding gewogen, wie het meeste gewicht heeft is de winnaar van de dag. Elke wedstrijd wordt op een lijst bijgeschreven en aan het einde van alle wedstrijden worden de punten bij elkaar opgeteld volgens een officieel systeem.

De prijsuitreiking van de competitie wordt gehouden in het clubhuis van Postduivenvereniging DE LUCHTPOST aan de Oedenvliet nr. 1 te Poortugaal. Je krijgt daarvan tijdig bericht.